top of page

Η Φιλοσοφία μας

Ο γάμος είναι μια από τις πιο σημαντικές και όμορφες στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου!

Έτσι λοιπόν το Κόσμημα Μούζος στέκεται διαχρονικά δίπλα σας σε τέτοιες περιστάσεις γι’ αυτό και σας παρουσιάζει μοναδικές βέρες που θα χαρίσουν όλη τη λάμψη που χρειάζεται η επίσημη ένωση με το ταίρι σας!
Οι ανάγκες για τη σωστή επιλογή βέρας είναι μεγάλες!

Κάθε νεόνυμφο ζευγάρι θέλει να φορά καθημερινά τις χρυσές βέρες του, με σιγουριά ότι όχι μόνο αποτελούν μια όμορφη στυλιστική επιλογή, αλλά είναι και ανθεκτικές απέναντι στο χρόνο.
Το Κόσμημα Μούζος κατανοώντας όλες τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν, διαθέτει τεράστια συλλογή από χειροποίητες χρυσές, λευκόχρυσες, ροζ και δίχρωμες βέρες γάμου & αρραβώνα και σας τις προσφέρει στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Όμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων, μοντέρνες βέρες, κλασικές βέρες και πολλές ακόμα χρυσές προτάσεις ξεχωρίζουν από την τεράστια ποικιλία μας!

Επιλέξτε τη βέρα που ταιριάζει στο δικό σας μέγεθος μαζί με το κείμενο χάραξης (και γραμματοσειρά) που εσείς επιθυμείτε και ζήστε όλη τη μαγεία!

Διαθέτοντας το προσωπικό μας εργαστήριο χρυσοχοΐας, οι επιλογές που σας παρέχουμε είναι κυριολεκτικά αμέτρητες.
Η κορυφαία από αυτές είναι η δυνατότητα τροποποίησης της τελικής τιμής των βερών σας ανάλογα με το μέγεθός τους, διατηρώντας έτσι τις χαμηλότερες τιμές!

Αυτό συμβαίνει διότι ανάλογα με το μέγεθος μεταβάλλεται το βάρος της βέρας και τελικά μεταβάλλεται η τελική της τιμή, αποφεύγοντας έτσι να τοποθετείται μία στάνταρ υψηλή τιμή ασφαλείας που να περιλαμβάνει όλα τα μεγέθη και έτσι να σας στερεί τη δυνατότητα ευελιξίας.
Οι μεγάλες δυνατότητες σε επιλογές, σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα που διαθέτουν όλες οι χρυσές βέρες από το Κόσμημα Μούζος αποτελούν άλλωστε βασικούς λόγους για τους οποίους βρίσκονται διαχρονικά στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού.

Απολαύστε την ολοκληρωμένη γκάμα βερών που διατηρούμε στο Κόσμημα Μούζος είτε στο φυσικό μας κατάστημα Αιπύτου 12 στην Καλαμάτα, είτε μπορείτε να στείλετε την παραγγελία σας μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προκειμένου να ετοιμάσετε τις δικές σας βέρες γάμου.

Οι καλύτερες στιγμές της ζωής σας είναι προσωπική μας υπόθεση!

Ιστορία:

Οι βέρες γάμου και οι συμβολισμοί τους έχουν μακρά ιστορία

Οι βέρες γάμου κρύβουν ισχυρούς συμβολισμούς και ξεκινούν το ταξίδι τους στην ιστορία πριν από 4.800 χρόνια. Σύμφωνα με την παράδοση, το έθιμο της βέρας ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο πριν από 4.800 χρόνια. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονταν οι πρώτες βέρες γάμου δεν ήταν πολύ ανθεκτικά και μετέπειτα αντικαταστάθηκαν από δέρμα και οστά. Όσο πιο ακριβό ήταν το υλικό, τόσο μεγαλύτερη η αγάπη που έδειχνε ο δωρητής στον παραλήπτη.

 

Ο κύκλος ως σχήμα, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, ήταν το σύμβολο της αιωνιότητας ήδη από τα αρχαία χρόνια. Αργότερα, οι Ρωμαίοι έφτιαχναν τις βέρες από σίδερο και τις φορούσαν στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού. Αυτό γινόταν επειδή πίστευαν ότι από εκεί περνάει η φλέβα που πάει απευθείας στην καρδιά. Ελάχιστοι, πιο εύποροι Ρωμαίοι, χρησιμοποιούσαν χρυσό ή άργυρο, θέλοντας να εναποθέσουν ένα κομμάτι του πλούτου τους στα χέρια της συζύγου. Στην χριστιανική παράδοση οι βέρες εμφανίστηκαν γύρω στα 860 μ.Χ.. Με τη σημερινή τους μορφή όμως, τις εντοπίζουμε από τον 13ο αιώνα κι έπειτα.

Οι Ιταλοί, έδωσαν μια πιο λαμπερή διάσταση στο παλαιό αυτό έθιμο. Πίστευαν πως τα διαμάντια, ήταν σχηματισμένα από τις «φλόγες της αγάπης», και αντιπροσώπευαν την αιώνια και παντοτινή αγάπη. Γι' αυτό όσοι είχαν τη δυνατότητα δώριζαν ένα διαμάντι στη γυναίκα τους.

 

Οι βέρες γάμου είναι κοσμήματα που πρέπει να παραμένουν διαχρονικά κομψά, γιατί φοριούνται για πάντα.
Οι βέρες αποτελούν το σύμβολο πίστης, αφοσίωσης και παντοτινής αγάπης ενός ζευγαριού που αποφασίσει να ενώσει τις ζωές του με τα ιερά δεσμά του γάμου. Είναι ένα από τα μοναδικά κοσμήματα που στολίζει μόνιμα το χέρι και των δυο συζύγων. Γι΄αυτόν τον λόγο πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητα και τα γούστα τους. Πέρα από το κομμάτι της καλαισθησίας, σημαντικό ρόλο για την επιλογή βερών από το ζευγάρι παίζουν η άνετη εφαρμογή τους, αλλά και η ανθεκτικότητά τους στο πέρασμα του χρόνου.

Έτσι οι βέρες γάμου είναι ένα σύμβολο της αληθινής αγάπης που θα πρέπει να μοιράζονται στο εξής οι δυο τους αλλά και της μεγάλης δέσμευσης να παραμένουν πιστοί ο ένας στον άλλο.

 

Οι πιο συνηθισμένες βέρες με σταθερή αξία είναι οι χρυσές. Βέρες από λευκόχρυσο επίσης προτιμούνται αρκετά από τα νέα ζευγάρια. Μπορεί να είναι και δίχρωμες (συνδυασμός κίτρινου χρυσού και λευκόχρυσου), λεπτές ή με μεγαλύτερο πάχος και σφυρήλατη ή σκαλιστή επιφάνεια. Πιο μοντέρνα σχέδια βερών περιλαμβάνουν και διακριτικούς πολύτιμους λίθους στην επιφάνειά τους, όπως διαμάντια κοπής μπριγιάν. Επίσης μια μοντέρνα πρόταση αποτελούν οι βέρες σε ροζ χρυσό που τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού.

Δεν έχουμε σχετικά προϊόντα να σας δείξουμε αυτή τη στιγμή.

bottom of page